Imaginile în care apare un soldat israelian in timp ce vrea să aresteze un băiat palestinian de doar 12 ani, în Cisiordania, devenit viral pe internet, relatează The Mirror.

Soldații israelieni aleargă frecvend după tinerii care aruncă cu pietre în ei, acesta este un fapt obișnuit în Cisiordania. Este o poveste fără veche de 48 de ani de când militarii au ocupat această regiune din Palestina. Reacțiile celor care văd filmulețul sunt reflectarea situației din acea zonă, inclusiv reacțiile diverselor publicații din lumea întreagă.

În înregistrare se poate vedea un soldat israelian mascat, cu o armă automat atârnată de umăr, care încearcă să rețină un băiat acuzat că ar fi aruncat cu pietre. După ce militarul îl apucă zdravăn pe copilul care are o mână în ghips și îi strivește capul de un bolovan, un grup de palestinieni sar în ajutorul celui mic, printre care mama băiatului și sora sa cu părul blond. Mama începe să-l pălmuiască pe soldat îi smulge masca de pe cap și îl mușcă de mâini pentru a-și elibera fiul.

Pe fețele tuturor se vede teama, inclusiv pe chipul militarului israelian. Reacțiile oficiale ale celor două părți nu au întârziat, palestinienii au spus că a fost o dovadă de rezistență dârză pe când islaelienii au spus că a fost o dovadă de slăbiciune, un politician de vârf chiar mirându-se de ce militarul nu a tras. Militarul nu a tras, dar în momentul în care pleca a aruncat o grenadă lacrimogenă către grupul de palestinieni.

Ministerul Apararii israelian este îngrijorat de moralul scăzut și de pregătirea precară a soldaților.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews