Imaginile în care apare un soldat israelian in timp ce vrea să aresteze un băiat palestinian de doar 12 ani, în Cisiordania, devenit viral pe internet, relatează The Mirror.

Soldații israelieni aleargă frecvend după tinerii care aruncă cu pietre în ei, acesta este un fapt obișnuit în Cisiordania. Este o poveste fără veche de 48 de ani de când militarii au ocupat această regiune din Palestina. Reacțiile celor care văd filmulețul sunt reflectarea situației din acea zonă, inclusiv reacțiile diverselor publicații din lumea întreagă.

În înregistrare se poate vedea un soldat israelian mascat, cu o armă automat atârnată de umăr, care încearcă să rețină un băiat acuzat că ar fi aruncat cu pietre. După ce militarul îl apucă zdravăn pe copilul care are o mână în ghips și îi strivește capul de un bolovan, un grup de palestinieni sar în ajutorul celui mic, printre care mama băiatului și sora sa cu părul blond. Mama începe să-l pălmuiască pe soldat îi smulge masca de pe cap și îl mușcă de mâini pentru a-și elibera fiul.

Pe fețele tuturor se vede teama, inclusiv pe chipul militarului israelian. Reacțiile oficiale ale celor două părți nu au întârziat, palestinienii au spus că a fost o dovadă de rezistență dârză pe când islaelienii au spus că a fost o dovadă de slăbiciune, un politician de vârf chiar mirându-se de ce militarul nu a tras. Militarul nu a tras, dar în momentul în care pleca a aruncat o grenadă lacrimogenă către grupul de palestinieni.

Ministerul Apararii israelian este îngrijorat de moralul scăzut și de pregătirea precară a soldaților.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews