ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


California este devastată de cele mai mari incendii care au avut loc vreodată în acest stat, flăcările necruțând pe nimeni. Cel mai devastator incendiu a fost numit „Camp Fire” și a izbucnit în districtul Butte, la nord de Sacramento și în drumul către Malibu a distrus micuțul orășel Paradise, acolo unde au fot înregistrate cele mai multe victime. Au fost arse complet și cunoscutele studiouri Paramount, în timp ce alte două incendii au distrus tot în calea lor în sudul statului.

Ironia sorții, cele mai multe victime sunt într-un oraș numit Paradise. 19 trupuri au fost găsite aici. Începând de joi, peste 6.700 de clădiri din Paradise, dintre care cele mai multe erau locuințe, au fost distruse de incendiul numit „Camp Fire”. La 800 de kilometri sud de Camp Fire, un alt incendiu – Woolsey – a crescut la dimensiuni duble, extinzându-se pe dealurile de lângă Malibu, orașul de lux unde au reședințe multe vedete din SUA și lăsând în urmă scrum, fum și cenușă.

În mod surprinzător, după ce focul a tranformat în scrum case ale unor vedete americane și după ce pompierii au mai stins din incendii, s-a putut constata că singura clădire care a rămas în picioare, neatinsă de flăcări, a fost biserica albă, devenită simbol pentru serialul Westworld.
Pe măsură ce pericolul a trecut și focul s-a mai potolit, a devenit clar că există o structură neatinsă de flăcările distructive. În mod uimitor, așa cum se poate vedea din postările mai multor utilizatori pe conturile de Twitter, clădirea albă a bisericii este neatinsă, în picioare, printre ruine și fum.


Orașul în care se află biserica a devenit celebru după ce aici s-au turnat o serie de filme și seriale americane celebre precum „M.A.S.H”., Dr. Quinn”, „Lunetistul” sau „Aventurile lui Tom Sawyer.”
Ca și cum trei incendii uriașe nu erau de ajuns, încă două s-au declanșat luni în California. Unul, la vest de Los Angeles, a forțat închiderea unei autostrăzi, iar celălalt s-a declanșat în apropiere de Thousand Oaks, orășelul amenințat deja de alt incendiu și îndoliat după atacul armat de joia trecută.La vest de Los Angeles, incendiul Woolsey a distrus 370 de construcții și amenință alte 57.000. Pompierii îl controlează doar în proporție de 20%, dar au avut mai mult succes cu cel din districtul Ventura, stins în proporție de aproape 80 la sută.

Președintele Donald Trump a mulțumit tuturor celor care s-au implicat pentru a ajuta la lupta împotriva incendiilor. „Peste de 4.000 de persoane se luptă cu Camp Fire și Woolsey Fire din California care au mistuit peste 170.000 de acri. Inimile noastre sunt alături de cei care luptă împotriva incendiilor, de cei 52.000 evacuați și de familiile celor morți. Distrugerile sunt catastrofale. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți ", a spus președintele Trump.