ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Managerul unui fond speculativ care a sprijinit campania pro-Brexit s-ar putea dovedi unul dintre marii câștigători ai referendumului de joi. Crispin Odey a pariat activele de 10,2 miliarde de dolari ale fondului de investiții pe căderea piețelor financiare, relatează Euronews, care preia Reuters.

Crispin Odey a pariat pe poziții „short” de tranzacționare, ceea ce înseamnă că a câștigat atunci când piețele au scăzut. Un alt pariu a fost pe aur, al cărui preț a crescut semnificativ după anunțarea rezultatelor referendumului.

„Cred că aș putea fi câștigătorul. Am avut un an dificil”, a spus Crispin Odey. Într-adevăr, fondul său, Odey Asset Management, a înregistrat o scădere de 29% anul acesta.

Acum, Crispin Odey spune, potrivit digi24.ro, că se așteaptă să recupereze parțial această scădere grație pariului pe aur.

Crispin Odey este unul dintre cei mai bogați oameni din Marea Britanie. Presa din Regatul Unit scria despre el în 2014 că ar fi construit un templu din piatră, în stil roman, pentru a-și adăposti găinile.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews