ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imigranții închid, mai nou, și instituțiile de învățământ.  Președintele Universității din Reims a închis instituția „până la noi ordine", din cauza prezenței unor migranți în campus. Decizia a fost luată din cauza imigranțlor care afectează aproximativ 8.000 de studenți, a anunțat luni universitatea, conform 20minutes.fr. 

„Accesul în sediile universității situate în campusul Croix-Rouge este interzis până la restabilirea condițiilor de securitate", a scris președintle Universității Guillaume Gellé într-o hotărâre cu privire la interdicție pe care a semnat-o duminică seara. Aproximativ 40 de migranți și solicitanți de azil s-au instalat în campus", a declarat pentru AFP o sursă apropiată dosarului.
Cursurile au început în această universitate, la facultățile de Drept, Științe Economice, Litere și Științe Sociale, la începutul lui septembrie.

Potrivit sindicatului studenților Unef, s-a decis în mod colectiv „mutarea acestor familii în campusul Croix-Rouge de la Urca", după ce aceste persoane au fost „împinse să-și părăsească adăposturile improvizate" într-un parc, în oraș. „Îndemnăm autoritățile locale, Primăria din Reims, prefectura, să cazeze aceste familii de urgență", subliniază Unef într-un comunicat de presă.