ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 1500 de imigranți fost evacuți de poliția franceză. De asemenea, primăria Parisului a decis și evacuarea refugiaților din cea mai mare tabără din capitala Franței.

Forțele de ordine franceze au demarat miercuri evacuarea celei mai mari tabere de migranți din Paris, unde circa 1.700 de persoane au fost recenzate în nord-estul capitalei franceze, relatează miercuri AFP.

Operațiunea, care a debutat la scurt timp după orele 06:00 (04:00 GMT) în tabăra „Millenaire”, este a 35-a organizată în capitala Franței în ultimii trei ani. Ea este menită "să conducă persoanele vizate spre locuri de găzduire temporară în circa 20 de situri în Paris și în regiunea pariziană, apoi să examineze situația administrativă a acestor persoane", a precizat, într-un comunicat, ministrul de interne al Franței, Gerard Collomb.

Originari în principal din Sudan, Somalia și Eritreea, acești migranți erau instalați în condiții foarte precare, în corturi înghesuite de-a lungul canalului Saint-Denis.

Aproape 24 de structuri de găzduire, în special în gimnazii, au fost mobilizate în regiunea din jurul Parisului pentru a primi migranți, a anunțat Prefectura poliției.

Noua lege a imigrației propusă de președintele Emmanuel Macron, care este examinată în prezent de Senat, propune incriminarea trecerii ilegale a graniței și mărirea vitezei cu care se analizează cererile de azil și expulzarea persoanelor care nu sunt eligibile.