Un grup de aproximativ 20 de imigranți musulmani au atacat, în Săptămâna Mare, enoriași care se aflau în Biserica ortodoxă Faneromeni, din capitala Ciprului, Nicosia, potrivit SigmaLive, preluat de cbn.com.

Oamenii se aflau în interiorul Bisericii, participând la slujbă, când musulmanii au dat năvală în curtea lăcașului de cult. Agresorii au început să țipe, să blesteme și să-i lovească pe enoriașii care ieșiseră în curtea Bisericii.

ImunoMedica


Potrivit presei cipriote, un musulman a amenințat mai mulți creștini cu un topor, urmărind-i. Musulmanii au reușit să părăsească locul incidentului, înainte ca poliția să sosească.

Incidentul i-a făcut pe ziariștii ciprioți să se întrebe dacă atacul a fost rezultatul apropierii Paștelui Ortodox sau un incident izolat.
 
Cu toate acestea, membrii Bisericii Ortodoxe spun că agresiunile de acest gen s-au înmulțit.

Biserica Faneromeni este una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din Nicosia, fiind construită în 1872, potrivit site-ului Visit Cyprus.

În momentul izbucnirii crizei refugiaților, în urmă cu trei ani, Cipru a anunțat că este gata să primească până la 500 de refugiați pentru a ajuta Europa să facă față afluxului de imigranți, dar spunea că ar prefera ca ei să fie creștini. Cu toate acestea, autoritățile de la Nicosia au fost nevoite să accepte inclusiv musulmani. Cipru este țara din UE situată cel mai aproape de țărmurile siriene, dar, spre deosebire de Grecia, insula nu a cunoscut un aflux masiv de persoane refugiate din Siria, confruntată cu un conflict din 2011. 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.