ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imigrantul irakian care anul trecut, la Viena, a violat un copil de 10 ani în vestiarul unei piscine, condamnat inițial la 6 ani de închisoare, va sta mai puțin după gratii, pentru că judecătorul din acest caz a considerat că pedeapsa este „prea draconică”.

Irakianul a fost condamnat inițial, sub acuzația de viol, la șase ani de închisoare, dar va fi eliberat mult mai devreme, după ce i-a fost redusă pedeapsa la 4 ani, scrie ziarul german Kronen Zeitung. Judecătorul de caz a considerat că pedeapsa inițială este mult prea dură și că doar patru ani în spatele gratiilor ar fi mai potrivit pentru irakian, argumentând că este doar un incident izolat și că, până acum, imigranții irakieni nu au comis abuzuri sexuale asupra copiilor din Austria.

Incidentul a avut loc anul trecut, la începutul lunii decembrie, dar autoritățile au evitat să facă publice informațiile pentru a proteja victima.
După apariția unor zvonuri pe rețelele de socializare, poliția a anunțat public detaliile legate de incident. Băiatul a fost găsit plângând de către un salvamar, care a anunțat imediat serviciul de urgență. Agresorul în vârstă de 20 de ani, care a fost arestat pe loc, le-a spus polițiștilor că era conștient că ceea ce face este o greșeală, însă nu s-a putut abține, fiind vorba de o „urgență sexuală”. 

Surse citate de Daily Mail precizau atunci irakianul a mai spus că l-a violat pe băiat pentru că nu mai avusese contact sexual de patru luni. Irakianul reușise să intre în Austria în septembrie, prin Balcani, și avea statut de refugiat, deși recunoscuse că nu a venit în Europa din cauza persecuțiilor politice, ci din motive economice.