ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 20 mai 2018, în peste 100 de orașe din Argentina a avut loc al doilea Marș pentru viață din 2018. Numărul estimativ de participanți din țară este 3,6 milioane. În capitala Buenos Aires au fost în jur de 350.000 de participanți, care s-au adunat în fața clădirii Parlamentului.

Este al doilea Marș pentru Viață organizat în Argentina anul acesta, după cel din 25 martie, în contextul în care în Parlament se discută legalizarea avortului electiv până la 14 săptămâni de sarcină.

Deocamdată, în Argentina, avortul este legal doar în urma violului sau în caz de pericol iminent pentru sănătatea gravidei.

Unidad Provita, o federație de peste 100 de organizații pro-viață din Argentina, acuză International Planned Parenthood Federation, cel mai mare promotor global al avortului, că a finanțat cu 5 milioane de dolari campania pro-avort din această țară în ultimul deceniu. Datele respective reies din rapoartele financiare ale controversatei organizații International Planned Parenthood Federation.

Argumentul principal al activiștilor pro-avort este că în Argentina, țară cu o populație de 44 de milioane, se înregistrează anual mii de sarcini la minore. Alejandro Geyer, purtătorul de cuvânt al Marșului pentru viață din Argentina, a declarat, citat de La Voz:

„Cifrele sunt umflate enorm și nu corespund realității. Iar la o problemă trebuie să vii cu soluții, nu cu altă problemă care ucide un copil și dăunează mamei”.