Pe 20 mai 2018, în peste 100 de orașe din Argentina a avut loc al doilea Marș pentru viață din 2018. Numărul estimativ de participanți din țară este 3,6 milioane. În capitala Buenos Aires au fost în jur de 350.000 de participanți, care s-au adunat în fața clădirii Parlamentului.

Este al doilea Marș pentru Viață organizat în Argentina anul acesta, după cel din 25 martie, în contextul în care în Parlament se discută legalizarea avortului electiv până la 14 săptămâni de sarcină.

Deocamdată, în Argentina, avortul este legal doar în urma violului sau în caz de pericol iminent pentru sănătatea gravidei.

Unidad Provita, o federație de peste 100 de organizații pro-viață din Argentina, acuză International Planned Parenthood Federation, cel mai mare promotor global al avortului, că a finanțat cu 5 milioane de dolari campania pro-avort din această țară în ultimul deceniu. Datele respective reies din rapoartele financiare ale controversatei organizații International Planned Parenthood Federation.

Argumentul principal al activiștilor pro-avort este că în Argentina, țară cu o populație de 44 de milioane, se înregistrează anual mii de sarcini la minore. Alejandro Geyer, purtătorul de cuvânt al Marșului pentru viață din Argentina, a declarat, citat de La Voz:

„Cifrele sunt umflate enorm și nu corespund realității. Iar la o problemă trebuie să vii cu soluții, nu cu altă problemă care ucide un copil și dăunează mamei”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews