ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un drum inițiat în 2002 a culminat cu beatificarea a 38 de victime ale persecuțiilor anti-religioase ale regimului comunist albanez.

Au murit toți cu credința în Hristos, strigând " Trăiască Cristos Rege, trăiască Albania. Îi iertăm pe cei care ne ucid'” iar acum, la distanță de peste jumătate de secol au fost beatificați, în Catedrala Scutari, din nord vestul Albaniei.
Este vorba de arhiepiscopul de Durazzo și de doi episcopi, 21 de preoți diecezani, șapte călugări din Ordinul Fraților Minori, trei membri ai Societății lui Isus, un seminarist și patru laici, toți martiri pentru Cristos în perioada 1945-1974, scrie Il Giornale.

Prezent la slujba de beatificare, care a avut loc sâmbătă, Cardinalul Angelo Amato, trimis al papei Francisc în Albania, a amintit, atrocitățile comise regimul comunist al lui Enver Hoxha în Albania, unicul stat care în 1967 a devenit primul din lume care s-a declarat ateu și care a supus la cele mai cumplite torturi, fără deosebire, credincioșii catolici și ortodocși, dar și musulmanii.
 
Astfel încât a te ruga, a-ți face semnul crucii, a purta o cruciuliță la gât sau orice alt semn al credinței în Dumnezeu erau tratate drept infracțiuni. Bisericile, moscheile și alte lăcașuri de cult au devenit centre comerciale, săli de sport sau teatre.