ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrarea unui vaccin anti-variolic cauzează daune ireparabile, iar autoritatea locală de sănătate din Bari este condamnată  să achite despăgubiri în valoare de două milioane de euro familiei. Aceasta a fost sentința pronunțată miercuri de către un tribunal din orașul italian Trani, sentință care va reaprinde controversa privind vaccinarea obligatorie în Peninsulă, scrie ziarul La Repubblica.

Faptele imputate autorităților sanitare din Bari (AsL) datează din 1972, când un copil a fost adus într-o stare vegetativă, până la vârsta de 34 de ani, în 2015, când a murit, în urma imunizării obligatorii cu vaccinul anti-variolic.
Conform investigațiilor efectuate ulterior, administrarea vaccinului anti-variolic a provocat copilului o formă gravă de meningită post-vaccinare.

În sentința dată de instanța din Trani se spune că vaccinarea obligatorie a provocat copilului:

o formă foarte gravă de meningoencefalită post-vaccinare, episoade epileptice, deficiență psihică severă și probleme psihomotorii”, obligându-l pe copil să-și petreacă restul vieții „în stare vegetativă”.

Potrivit instanței, a existat o legătură de cauzalitate între vaccin și daunele la adresa sănătății. Aceeași sentință face referire la un „comportament rău-voitor în modul de administrare a vaccinului anti-variolic, imunizarea fiind făcută fără a se resepecta  prevederile legale privind informarea familiei și fără precauțiile necesare în cazul profilaxiei.”

De asemenea, conform sentinței, administrarea a fost efectuată fără a se verifica cu adevărat siguranța vaccinului, și, mai mult,  părinților nu le-au fost aduse la cunoștință riscurile potențiale privind vaccinarea.

Vina personalului medical este chiar mai gravă pentru tribunalul din Trani, dată fiind cunoașterea științifică a riscurilor de activare a bolilor legate de vaccinare, riscuri acceptate, cu toate acestea, de personalul medical, din cauza „incidenței procentuale scăzute”.

Vaccinarea obligatorie, cu 12 noi vaccinuri, impusă de guvernul de la Roma, a constituit unul din principalele subiecte din campania electorală înaintea alegerilor de luna aceasta.  Autoritățile de la Roma  au dat o lege care obligă părinții să-și vaccineze copii împotriva rujeolei și a altor nouă boli ale copilăriei, în ciuda protestelor italienilor care doresc să aibă libertatea de a alege. Campania dusă împotriva obligativității vaccinării de Matteo Salvini, liderul partidului eurosceptic Liga Nordului, a dat, se pare, rezultate, formațiunea sa clasându-se, în urma alegerilor din 4 martie, pe locul al doilea.