ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ministrul Sănătății britanic, Matt Hancock, a dezvăluit că filmul Contagion, din 2011, prezentat în buclă de toate televiziunile din lume în timpul pandemiei, a influențat parțial strategia de vaccinare din Marea Britanie, potrivit publicației Standard

Secretarul pentru Sănătate a fost chestionat cu privire la zvonurile conform cărora filmul de la Hollywood, care prezintă un porc plin de viruși care infectează planeta, l-a inspirat în abordarea lansării vaccinului din țară.

Hancock a spus că filmul nu este „sursa principală” a strategiei sale, ci că doar a învățat din el că va exista o luptă globală pentru orice vaccin.

Hancock, care a comandat 100 de milioane de doze de vaccin Oxford, și nu 30 de milioane, așa cum a fost sfătuit, a insistat: „Nu intențona, să mă mulțumesc cu mai puțin”.

„Filmul arată că momentul cel mai tensionat din jurul programului de vaccinare nu este înainte de lansarea imunizării, când de fapt oamenii de știință și producătorii lucrează în ritm, ci când există cozi uriașe pentru a stabili ordinea priorității”.
El a mai declarat pentru Good Morning Britain că filmul i-a oferit „o perspectivă” asupra potențialelor presiuni internaționale ale vaccinului. „Am vizionat filmul - se bazează de fapt pe sfatul unor epidemiologi foarte serioși”.

Anul trecut, epidemiolog britanic care a cerut lockdown-ul în țară, dar a fost prins încălcând propriile reguli de distanțare socială pentru a-și întâlni iubitul, recunoștrea că s-a inspirat de la chinezi.  Profesorul Neil Ferguson, omul aflat în spatele politicilor de blocare draconică din Regatul Unit afirma că închiderea țării nu ar fi fost posibilă fără exemplul strălucitor al Partidului Comunist Chinez, potrivit Breitbart.
 
Dacă nu ar fi existat exemplul Chinei, nicio țară occidentală nu ar fi visat vreodată să-și pună populația în arest la domiciliu, spunea expertul. „În 2019, cam în momentul în care cineva se infecta de la un liliac, niciun plan european de pandemie nu oferea serios perspectiva de a pune o țară în pauză. Apoi, China a făcut acest lucru.