ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autorităţile din China au descoperit o sucursală "fantomă" a uneia dintre cele mai mari bănci din lume, China Construction Bank. Acest nou caz face parte dintr-un ”grup select” în care intră şi falsul magazin Apple sau versiunea locală a magazinelor Ikea, scrie Financial Times.

Un cetăţean chinez a creat "banca fantomă" în provincia Shandong şi pentru a convinge lumea că este reală a dotat-o cu cititoare de carduri şi carnete de depuneri, potrivit cotidianului britanic Financial Times. La ghişeele băncii lucrau mai multe adolescente.

"Sucursala fantomă" din apropierea oraşului Linyi se alătură unora dintre cele mai impresionante înşelătorii înregistrate în China. Printre acestea se numără falşii ofiţeri de armată care cutreieră ţara strângând şpăgi, vânzătorul de băuturi răcoritoare care şi-a înscenat propria moarte pentru a primi compensaţii din partea autorităţilor locale, dar şi traderul chinez de orez care a anunţat că a cumpărat o banca din SUA care de fapt nu există.

Banca falsă din Shandong a rezistat o lună, până când o femeie care a depus 40.000 de yuani (6.200 dolari) a aflat că nu putea retrage suma la o sucursala reală a China Construction Bank. Şefii băncii au realizat că se confruntă cu un caz de înşelătorie şi au anunţat poliţia.