ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul francez a emis marți un decret care interzice zborurile interne ale companiilor aeriene comerciale pe distanțe care pot fi parcurse cu trenul în mai puțin de două ore și jumătate.

Agenția France Presse informează că această prevedere a fost inclusă inițial într-o lege privind protecția climatică din 2021, dar Uniunea Aeroporturilor Franceze precum și filiala europeană a Airports Council International s-au adresat Comisiei Europene pentru a decide dacă o astfel de decizie este legală.

Comisia Europeană a constatat că nu este nimic în neregulă cu această prevedere.

Actul normativ al guvernului francez, al cărui scop declarat este reducerea emisiilor de carbon, precizează că serviciile feroviare pe rutele unde se interzic zborurile comerciale interne trebuie să fie frecvente, ritmice și cu conexiuni bine stabilite pentru a nu afecta pasagerii care ar fi putut călători pe calea aerului.

Legea are un impact direct asupra transportului dintre Paris și orașe ca Nantes, Lyon și Bordeaux.

Precedentul legal care se creează astfel este de o importanță colosală: libertatea pieței – principiu fundamental al capitalismului – este anulată.

Prin intervenția brutală a statului, în numele aceluiași blestemat „bine colectiv” invocat și în pandemie, cererea consumatorilor devine irelevantă.

Iar unui segment important de întreprinzători i se interzice libertatea de a satisface această cerere.

Între Franța și o dictatură comunistă nu mai există nici o diferență semnificativă.

Singura deosebire este culoarea – Marx s-a înverzit.