ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Franța care pretinde că apără valorile Revoluției și militează pentru libertatea de exprimare, propaganda împotriva avortului a devenit delict.
Printr-o simplă ridicare a mâinii, politicienii francezi pun botniță celor care încearcă să se exprime pe internet în privința unui subiect extrem de sensibil ca avortul.

Este vorba de o lege aprobată săptămâna trecută de Adunarea Națioală Franceză, la propunerea guvernului, care prevede că oricine încearcă să se pronunțe împotriva avorturilor, pe internet, riscă pedeapsa cu închisoarea Ața că site-urile unor organizații pro viață riscă acum să fie în afara legii. 

Pentru că noi prevederi ale unei legi din 1993 se referă la extinderea "tentativei de a sta în calea întreruperii voluntare a sarcinii" la acele site-uri care, pretinzând că sunt site-uri de informații, oferă, de fapt, informații despre consecințele avorturilor.
 
Legea din 1993 prevdea până acum pedepsirea tuturor celor care încearcă să obstrucționeze o femeie care vrea să avorteze, blocându-i accesul la spital sau exercitând amenințări sau initimidări la adresa personalului medical. Pedeapsa în aceste cazuri era de doi ani de închisoare șia amendă de 30.000 de euro.

Actul normativ, care a trecut de Adunarea Națională și urmează să ajungă în Senat la începutul anului viitor, este denunțat de opoziția franceză, de dreapta, și de asociațiile catolice, care consideră că astfel se încalcă libertatea de exprimare.
 
Episcopii catolici i-au adresat o scrisoare președintelui Hollande, în care cer blocarea actului normativ ce extinde la mediul online "delictul de împiedicare a întreruperii voluntare a sarcinii". Ei consideră că o astfel de lege trebuie să fie dezbătută în Parlament și de către societate, așa cum s-a întâmplat în cazul dezbaterilor pe tema legalizării eutanasiei.