ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câinii pot detecta explozibili și droguri, dar pot depista și noul coronavirus? Armata germană și o fundație universitară veterinară lucrează cu diverse rase de câini pentru a afla răspunsul, antrenând câini să „simtă mirosul” coronavirusului.

Câinii din armata germană vor fi antrenați să detecteze, cu ajutorul mirosului, persoanele infectate cu noul coronavirus.  Inițiativa a fost luată în contextul în care numărul infectărilor a ajuns luni în Germania la 196.554 de cazuri, potrivit Deutsche Welle.

Armata germană colaborează cu Universitatea de Medicină Veterinară din Hanovra pentru a antrena 10 câini din rasele Ciobănesc alsacian, Cocker spaniel și Retriever. Animalele care vor "mirosi” virusul aparțin singurului centru de antrenament pentru câini din cadrul Bundeswehr, situat în districtul rural Vulkaneifel din vestul Germaniei.

Primele rezultate fiabile ale acestui studiu vor deveni disponibile în săptămânile următoare, potritivit cercetătorilor.

În prezent, câinii sunt antrenați pentru a căuta explozibili și droguri, dar pot detecta diverse forme de cancer și niveluri scăzute ale glicemiei la persoanele diabetice.

În pofida apariției unor focare izolate, Germania a reușit în mare parte să țină epidemia de coronavirus sub control.