ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câinii pot detecta explozibili și droguri, dar pot depista și noul coronavirus? Experții unei clinici veterinare din Germania spun că da,  au dresat câini care ar detecta cu o precizie de 94% persoanele infectate cu COVID-19, potrivit Reuters.

În Finlanda, câinii instruiți pentru a detecta noul coronavirus au început să adulmece probe ale pasagerilor pe aeroportul finlandez Helsinki-Vantaa în septembrie anul trecut, într-un proiect pilot alături de testele PCR obișnuite.

Aeroportul internațional Santiago din Chile folosește de asemenea detectoare canine.

Reprezentanții Universității de Medicină Veterinară din Hanovra au declarat că acești căței simt virusul în probele de salivă umană, adulmecând aceste probe. Joe Cocker, un Cocker Spaniol de 1 an și Filou, un Ciobănesc Belgian în vârstă de 3 ani, sunt doi dintre acești câini dresați pentru a mirosi virusul.

„Deci câinii chiar pot depista persoanele cu infecții și fără infecții, precum și pacienți asimptomatici și simptomatici cu COVID-19”, spun cei de la clinică.

Premierul landului Saxonia Inferioară, cu capitala la Hanovra, spune că a fost impresionat de studiu și a cerut teste de fezabilitate înainte să apeleze la căței

Anul trecut, armata germană și o fundație universitară veterinară anunțau că lucrează cu diverse rase de câini pentru a afla răspunsul, antrenând câini să „simtă mirosul” coronavirusului.

Câinii din armata germană urmau să fie antrenați să detecteze, cu ajutorul mirosului, persoanele infectate cu noul coronavirus. 
 
Animalele care vor "mirosi” virusul aparțin singurului centru de antrenament pentru câini din cadrul Bundeswehr, situat în districtul rural Vulkaneifel din vestul Germaniei.