ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce Occidentul deplânge soarta catedralei Notre Dame, în Nigeria, creștinii sunt masacrați, fără ca presa să acorde atenție crimelor. Cel mai recent masacru asupra creștinilor, comis de păstorii islamiști Fulani, a avut loc duminică, la o petrecere de după  botezul unui copil. Este cel mai recent atac al islamiștilor dintr-o serie lungă de crime comise de temuții Fulani asupra creștinilor din Nigeria.
 
Islamiștii nu au cruțat pe nimeni: au ucis copii, femei și bărbați. Prima victimă a fost mama copilului botezat. 

„E un masacru barbar, fără sens”. Așa a fost definit atacul comis de păstorii musulmani Fulani în satul Numa (statul Nasarawa), în timpul căruia au fost uciși 16 creștini.  Islamiștii au intrat peste oamenii adunați la petrecere, ucigându-i pe toți cei care le-au ieșit în cale. Printre victime, după cum au relatat martorii intervievați de Punch, s-au numărat copii, un bărbat de peste o sută de ani, un tânără ”violată până când a murit, o femeie însărcinată și mama copilului botezat. Tatăl este în stare gravă, la spital.

Nici una dintre victime nu avea arme și „nu s-au putut apăra”. Au fost uciși cu sânge rece, spune Samson Gamu-Yare, liderul grupului etnic Mada, căruia îi aparțineau victimele. ”Această comunitate este pașnică și respectă legea, nu am avut niciodată probleme cu nimeni și acum păstorii Fulani au venit să ne atace în timpul petrecerii”.

Joi, 17 aprilie, cei 16 creștini au fost înmormântați.

Episcopul de la Gboko, Mons. Amove Avenya, a spus că situația este foarte gravă,  fiind „o bombă cu ceas care amenință să distrugă țara”. „Fulani sunt înarmați până-n dinți și masacrează femei însărcinate, copii. Comunitatea internațională nu poate asista cum are loc un genocid. Avem nevoie de ajutor”.
Christian Post susține că jihadiștii Fulani au ucis numai în 2018 mii de creștini, în ceea ce unii numesc genocidul creștinilor din zona centrală turbulentă din Nigeria.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews