ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dovezi video prezentate de Breitbart care par să arate voturi „aduse de-acasă” la scrutinul din Georgia au fost prezentate joi în timpul unei audieri legislative în Senatul Georgiei.
 
Avocatul președintelui Donald Trump, fostul primar al orașului New York, Rudy Giuliani, a prezentat dovezi-bombă de pe camerele de supraveghere care par să surprindă cazuri de voturi în absență și „militare” scoase de sub o masă pentru a fi numărate în districtul Fulton, Georgia.
 
Incidentul s-a produs la State Farm Arena, după ce numărătoarea ar fi fost oprită când observatorilor și altor lucrători li s-a spus să plece acasă, scrie Breitbart.

Femeia care a depus mărturie a spus că a asistat la scoaterea a patru „valize” de sub masă. Acest lucru a avut loc după ce un supraveghetor le-a spus lucrătorilor de la sondaj să părăsească camera. Patru persoane, inclusiv femeia respectivă care le-a spus celorlalți să plece, au rămas în sală pentru a continua să numere voturi, conform acuzației.
 
„Așadar, ce fac cu aceste buletine de vot acolo, separat de toate celelalte buletine de vot și de ce le numără doar în momentul în care nu mai sunt martori?”, spune Jacki Pick, un voluntar al echipei juridice  a lui Trump.

Pick a spus că numărarea „pe șest” a continuat de la ora 22:30. până la aproximativ 1:00 a.m. Avocatul a pretins că numărătoarea a fost reluată numai după ce observatorii republicani și membrii mass-media au părăsit sala. Jenna Ellis, membru al echipei juridice a lui Trump, a declarat că asta indică o „fraudă”. „ Sunt mii de buletine de vot scoase de sub o masă, din valize, și scanate”, a spus avocata despre dovezile „șocante”. Pick a estimat că numărul buletinelor de vot întabulate după ce observatorii și mass-media au părăsit sala „este dincolo de marja victoriei”, adică mai puțin de 13.000 de voturi. Ea a spus că a folosit dovezile video pentru a confirma declarațiile depuse de observatorii republicani.

Un alt martor a declarat că 506 infractori au votat ilegal și 66.248 de rezidenți minori au fost înregistrați pentru a vota. Au existat 2.423 de alegători care nu au fost înregistrați pentru a vota, 1.043 care au votat de la o adresă a oficiului poștal, iar 10.215 erau persoane decedate.

Aliații președintelui republican Donald Trump au depus joi un recurs în urgență la Curtea Supremă a SUA în care au cerut blocarea certificării rezultatelor alegerilor din statul Pennsylvania, informează AFP.

Această recurs a fost introdus după respingerea, sâmbătă, de către Curtea Supremă a statului Pennsylvania a unei plângeri în care era contestată legalitatea voturilor prin corespondență.

În etapa actuală, cea mai înaltă instanță americană nu este solicitată să se pronunțe asupra fondului.

Reclamanții, printre care se numără inclusiv alesul republican din Camera Reprezentanților Mike Kelly, solicită înghețarea tuturor operațiunilor electorale din acest stat-cheie.

Răspunsul Curții Supreme a SUA nu ar trebui să întârzie prea mult, iar instanța nu va trebui să își justifice decizia.