În Sri Lanka, grav afectată de atentate sângeroase contra creștinilor cu o săptămână în urmă, lupta antiteroristă continuă și apar primele demisii ale unor oficiali de rang înalt.

Cel puțin 15 persoane, printre care 6 copii, au murit în timpul unei operațiuni demarate de forțele de securitate din Sri Lanka, în noaptea de vineri spre sâmbătă, împotriva unor militanți teroriști care s-au aruncat în aer, a informat poliția, conform The Guardian, citat de Mediafax.

Trei indivizi au detonat explozibilul, omorând trei femei și șase copii într-o clădire în care se acundeau mai mulți teroriști, în apropierea localității Kalmunai.

"Alți trei oameni, suspectați că ar fi de asemenea teroriști, au fost găsiți morți în fața casei", a informat poliția.

Ceilalți ar fi murit în timpul unui schimb de focuri între poliție, susținută de forțele speciale, și indivizii din casă, a declarat un oficial militar, adăugând că trupurile neînsuflețite au fost recuperate sâmbătă, la încheierea operațiunii de căutare.

Pe fondul atacurilor teroriste anticreștine din Sri Lanka de săptămâna trecută, președintele Maithripala Sirisena i-a cerut șefului Poliției să demisioneze, însă acesta a refuzat, după cum au informat sâmbătă două surse din cadrul administrației prezidențiale, conform Reuters, citat de Mediafax.

Președintele Sirisena, care este criticat pentru că nu a putut preveni incidentul de duminica trecută, i-a acuzat pe inspectorul general al poliției, Pujith Jayasundara, și pe ministrul apărării, Hemesiri Fernando, că nu i-au împărtășit alertele de securitate.

Ministrul Apărării și-a anunțat demisia în cursul săptămânii, însă șeful Poliției refuză să demisioneze, sfidând cererea președintelui, au adăugat cele două surse.
 
Inspectorul general al Poliției din Sri Lanka își va putea continua activitatea nestingherit, deoarece doar Parlamentul este împuternicit de Constituție să hotărască demiterea acestuia.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews