ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Sri Lanka, grav afectată de atentate sângeroase contra creștinilor cu o săptămână în urmă, lupta antiteroristă continuă și apar primele demisii ale unor oficiali de rang înalt.

Cel puțin 15 persoane, printre care 6 copii, au murit în timpul unei operațiuni demarate de forțele de securitate din Sri Lanka, în noaptea de vineri spre sâmbătă, împotriva unor militanți teroriști care s-au aruncat în aer, a informat poliția, conform The Guardian, citat de Mediafax.

Trei indivizi au detonat explozibilul, omorând trei femei și șase copii într-o clădire în care se acundeau mai mulți teroriști, în apropierea localității Kalmunai.

"Alți trei oameni, suspectați că ar fi de asemenea teroriști, au fost găsiți morți în fața casei", a informat poliția.

Ceilalți ar fi murit în timpul unui schimb de focuri între poliție, susținută de forțele speciale, și indivizii din casă, a declarat un oficial militar, adăugând că trupurile neînsuflețite au fost recuperate sâmbătă, la încheierea operațiunii de căutare.

Pe fondul atacurilor teroriste anticreștine din Sri Lanka de săptămâna trecută, președintele Maithripala Sirisena i-a cerut șefului Poliției să demisioneze, însă acesta a refuzat, după cum au informat sâmbătă două surse din cadrul administrației prezidențiale, conform Reuters, citat de Mediafax.

Președintele Sirisena, care este criticat pentru că nu a putut preveni incidentul de duminica trecută, i-a acuzat pe inspectorul general al poliției, Pujith Jayasundara, și pe ministrul apărării, Hemesiri Fernando, că nu i-au împărtășit alertele de securitate.

Ministrul Apărării și-a anunțat demisia în cursul săptămânii, însă șeful Poliției refuză să demisioneze, sfidând cererea președintelui, au adăugat cele două surse.
 
Inspectorul general al Poliției din Sri Lanka își va putea continua activitatea nestingherit, deoarece doar Parlamentul este împuternicit de Constituție să hotărască demiterea acestuia.