ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Germund Hesslow este profesor de neuroștiințe la Universitatea din Lund, Suedia. Este anchetat pentru că a declarat că există diferențe biologice între bărbați și femei. Mai mult: când i s-a cerut să retragă imediat aceste declarații „transfobice” și „antifeministe”, a refuzat. „Infracțiunea” s-a comis  la cursul său intitulat "Heritage and Environment", în care Hesslow a citat un studiu conform căruia diferențele dintre bărbați și femei sunt „bazate pe biologie”, astfel încât genurile nu pot fi considerate „doar construcții sociale”, scrie wnd.com.


Studenta care l-a reclamat pe profesor a susținut că afirmațiile lui contravin valorilor suedeze, valori care cer ca toate instituțiile de învățământ din țară să adere la politici ce promovează egalitarismul, libertatea individuală și egalitatea între sexe.

Hesslow a replicat că unora dintre studenți, din motive ideologice, nu le place să audă argumente bazate pe fapte dovedite de studii științifice. El a mai spus că acele comentarii pentru care a fost reclamat nu erau nici măcar parte din cursul lui, ci au fost făcute în urma unei sesiuni de întrebări și răspunsuri.

„Întrebările și răspunsurile se desfășoară întotdeauna contra-timp, trebuie să fiu succint și am folosit un limbaj care am crezut că este inofensiv, însă una dintre studentele mele, aparent, a fost de altă părere,” a spus Hesslow într-un interviu.
 
În ceea ce privește acuzația că ar avea o agendă politică nealiniată, profesorul, care are un doctorat în neuroștiință din 1987, explică faptul că singurul său program este „de a lăsa să vorbească faptele științifice și nu noua înțelepciune convențională să conducă procedurile universitare” .