ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lucrările de construcție a primei biserici care va fi ridicată în Turcia modernă, în ultimii 85 de ani, vor începe în luna februarie. Anunțul a fost făcut de Bulent Kerimoglu, primarul din Bakirkoy, districtul din Istanbul, unde va fi construită noua biserică, în urma unei întâlniri între edil și Episcopul Siro-Ortodox Yusuf Cetin, scrie hurriyetdailynews.com.

Lucrările ar trebui să dureze maximum doi ani. Biserica va fi ridicată într-o zonă în apropiere de Aeroportul Internațional Ataturk și va servi aproximativ 17. 000 de credincioși siriaci ortodocși.

În 2015, fostul premier Ahmet Davutoğlu a anunțat că guvernul a dat undă verde construirii unei noi biserici la Istanbul, oraș în care există o singură biserică ortodoxă siriacă.
 
La vremea respectivă, comunitatea creștin-ortodoxă din Siria prezentă în Turcia s-a confruntat cu o creștere a numărului de credincioși, ca urmare a sosirii în această țară a refugiaților din Siria sfâșiată de război.

În prezent, aproximativ 25.000 de creștini ortodocși siriaci trăiesc în Turcia, mai ales în suburbiile orașului Istanbul. Mulți dintre ei trăiesc în zonele din apropierea locului în care va fi ridicată noua biserică.