ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o acțiune militară de forță fără precedent, mii de soldați portughezi au înconjurat templul din Fátima pentru a împiedica pelerinii care în aceste zile vor să intre în Sfântul Sanctuar al Maicii Domnului.  Cu toate acestea, unii pelerini au trecut peste apelul autorităților civile și al Bisericii și au pornit la drum, dorind să fie prezenți la slujbă.
 
Guvernul portughez a lansat operațiunea „Fátima acasă”, de  luni, la 9 dimineața, până miercuri 13 mai, staționând 3.500 de militari din Garda Națională Republicană (GNR) pentru a „monitoriza și descuraja posibile mișcări, fie pe jos fie într-un vehicul”, a declarat directorul operațiunilor GNR, Vítor Rodrigues, pentru Rádio Renascença.
 
Pentru prima dată în istorie, slujbele care au loc an de an la 13 mai în „Locașul sfânt al Portugaliei”,  și care anul acesta marchează 103 ani de la prima apariție a Sfintei Fecioare celor trei copii, se va oficia în absența pelerinilorr.
„Asediul sanctuarului din Fátima de către Garda Națională Republicană este similar cu închiderea bazinelor de la Lourdes din cauza coronavirusului", a declarat istoricul catolic italian Roberto de Mattei.
 
„Culpabilitatea morală a scandalului nu revine însă asupra armatei portugheze, ci asupra autorităților ecleziastice care au colaborat cu autoritățile civile pentru a împiedica pelerinii să vină la Sanctuar, în data de 13 mai”, apreciază De Mattei,director al  Fundației Lepanto cu sediul la Roma.

„Spiritul de astăzi al episcopilor de a se supune puterilor lumii, nu doar în cazul portughezilor, sugerează că, în viitor, acești oameni ai bisericii vor fi gata să se supună Islamului, să trăiască sub Sharia și sub subordonarea totală celor care ar dori să facă din Europa țara lui Mohamed”, a continuat istoricul.
 
Decizia autorităților, pe care episcopii Bisericii Catolice au sprijinit-o, este însă considerată de credincioșii catolici un act de lipsă de curaj.

”Sunt pur și simplu șocat și întristat de lipsa de credință și curaj din partea episcopilor portughezi”, a spus un credincios catolic din Fátima.

În anul 1916, trei păstori dintr-un sat în apropriere de Fatima ar fi primit un mesaj din partea unui înger. Erau Jacinta și Francisco Marto, frate și soră, de 7 și 9 ani, și verișoara lor Lucia, de 10 ani.

Un an mai târziu cei trei copii au mers cu oile la păscut și ar fi asistat la prima apariție a Fecioarei Maria. Potrivit credinței catolice Fecioara le-ar fi transmis un mesaj.Francisco și Jacinta au murit la câțiva ani după ce au avut această viziune, considerată unul dintre cele mai importante evenimente pentru Biserica catolică din secolul 20.

Al treilea copil, martor al minunii, Lucia dos Santos, a devenit călugăriță și a murit în 2005 la vârsta de 97 de ani. În cazul ei, procesul de beatificare a început după moarte.