ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În loc să se preocupe de cetățenii țărilor care trăiesc și alcătuiesc Uniunea Europeană și să stimuleze creșterea natalității prin diferite programe sociale și economice, șefa diplomației europene, Federica Mogherini, a declarat că Europa are nevoie de imigranți pentru economia ei afectată de îmbătrânirea populației și de scăderea natalității.

„Cred că europenii trebuie să înțeleagă că avem nevoie de imigrație pentru economiile noastre, având în vedere îmbătrânirea populației europene”, a spus Federica Mogherini, conform AFP.

„La rândul ei, Africa ar trebui să ia în calcul costul traficului cu ființe umane, pierderile de vieți omenești”, a adăugat ea, făcând referire la cei aproximativ 4.500 de migranți care au murit anul trecut în urma naufragiilor produse pe Marea Mediterană în timp ce încercau să ajungă în Italia.

„Migrațiile pot fi gestionate numai prin cooperare și parteneriate. Există forțe în lume care fac presiuni pentru o abordare diferită, o abordare bazată mai degrabă pe construcția de ziduri decât pe parteneriate. Aceasta nu este calea europeană (...) Europa nu își închide porțile și nu o va face (...) dar trebuie să punem capăt tragediei pe mare și în deșert. În fiecare zi alți oameni mor”, a mai menționat șefa diplomației europene în intervenția ei la deschiderea reuniunii Europa-Africa dedicate crizei migrației.