ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a declarat, vineri, că s-ar putea întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin la summitul Cooperării Economice Asia-Pacific, de săptămâna viitoare, precizând că întrevederea ar putea ajuta la soluționarea problemelor privind Coreea de Nord și Siria, relatează site-ul agenției Tass, conform Mediafax.

„Sunt șanse să mă întâlnesc cu Putin. Putin este foarte important pentru că [Rusia] ne poate ajuta în privința Coreei de Nord, a Siriei. Trebuie să vorbim și despre Ucraina”, a spus Trump, într-un interviu pentru Fox News.

Liderul de la Casa Albă efectuează un turneu în Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam și Filipine, în intervalul 3-14 noiembrie. La 10 noiembrie, Donald Trump va participa la summitul Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC), în Vietnam.
 
Bombardiere americane B-1B de la baza aeriană Anderson din Guam au survolat joi Coreea de Nord și au desfășurat exerciții în vederea unei lovituri nucleare, a anunțat agenția de presă nord-coreeană KCNA.

Prima întrevedere dintre Donald Trump și Vladimir Putin a avut loc la 7 iulie, în cadrul summitului G20 de la Hamburg, și a durat peste două ore, deși trebuia să fie de 30 de minute. Cei doi șefi de stat au discutat despre crizele din estul Ucrainei și din Siria, combaterea terorismului și securitatea cibernetică.