ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În plin scandal privind cererea de arestare a lui Netanyahu și recunoașterea Palestinei, forțele israeliene au ucis joi zeci de palestinieni în bombardamente aeriene și terestre în întreaga Fâșie Gaza.

Forțele israeliene au ucis joi 35 de palestinieni în bombardamente aeriene și terestre în întreaga Fâșie Gaza și au dus lupte cu militanții conduși de Hamas în zone din sudul orașului Rafah, au declarat oficiali din domeniul sănătății și mass-media apropiați de Hamas, relatează Reuters, citat de stiripesurse.ro.  

Tancurile israeliene au avansat în sud-estul orașului Rafah, s-au apropiat de districtul vestic al orașului Yibna și au continuat să opereze în trei suburbii estice, au declarat localnicii (VIDEO mai jos).

„Ocupația (forțele israeliene) încearcă să se deplaseze mai departe spre vest, sunt la marginea Yibna, care este dens populată. Nu au invadat-o încă. Auzim explozii și vedem fum negru care iese din zonele invadate de armată. A fost o altă noapte foarte dificilă”, a declarat pentru Reuters un localnic, care a cerut să nu fie numit.
 
800.000 de palestinieni s-au refugiat din Rafah începând din 6 mai

Atacurile israeliene simultane asupra extremităților nordică și sudică ale Fâșiei Gaza au provocat luna aceasta un nou exod a sute de mii de palestinieni care și-au părăsit casele. Principalele căi de acces pentru ajutoare au fost tăiate, crescând riscul de foamete. 

Agenția ONU pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA), principala agenție a Națiunilor Unite în Gaza, a estimat că peste 800.000 de persoane au fugit din Rafah de când Israelul a început să atace orașul, la începutul lunii mai, în ciuda apelurilor internaționale la reținere.

În paralel, forțele israeliene și-au intensificat ofensiva terestră în Jabalia, unde armata a ras de pe fața pământului mai multe zone rezidențiale, și au lovit orașul Beit Hanoun din apropiere, zone în care Israelul a declanșat operațiuni majore în urmă cu mai multe luni.