ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un articol publicat săptămâna trecută de site-ul openDemocracy susține că strategia de a limita epidemia stând acasă este, de fapt, una periculoasă și că acum este momentul nu să acordăm atenție familiei, ci să „abolim familia” și chiar proprietatea privată, informează Cotidianul.

OpenDemocracy este un site nu de puține ori citat de presa mainstream și mai ales de o mulțime de ONG-uri progresiste. OpenDemocracy este sponsorizat de Fundația pentru o Societate Deschisă a lui George Soros, de National Endowment for Democracy din SUA sau de Fundația Ford, precizează sursa citată.

„Criza coronavirusului arată că e momentul să abolim familia” – acesta este titlul articolului publicat de Sophie Lewis, pe 24 martie.

„Pe scurt, în timpul pandemiei nu trebuie să uităm despre abolirea familiei. Așa cum spunea feminista și mama Madeline Lane-McKinley, «gospodăriile sunt oalele sub presiune ale capitalismului. Criza va aduce mai multe activități domestice – curățenie, gătit, îngrijire, însă va aduce și abuzuri asupra copiilor, violență, violuri, tortură psihologică și multe altele». Pandemia este un moment important în care să ne îngrijim, să-i evacuăm și să-i emancipăm pe supraviețuitorii și refugiații care pleacă din familia nucleară”, scrie autoarea, care este prezentată ca o militantă pentru comunism în rândul minorităților sexuale.

Și nu se termină aici. Articolul spune că familia tradiționala este ”familie nucleară”, iar căminul acestor familii este „un spațiu nesigur”.

„Casele nucleare, se pare, sunt cele în care se așteaptă să ne retragem pentru a nu răspândi boala. Se consideră că ”a sta acasă” ne va face bine tuturor. Însă sunt câteva probleme aici, ce pot fi remarcate de oricine este înclinat să judece critic – mistificarea ideii de cuplu, o viziune romantică a relațiilor de rudenie, prezentarea într-o lumina bună a spațiului nesigur prin definiție care este proprietatea privată”, mai scrie autoarea.

Continuă: „Minoritățile sexuale și oamenii feminizați, în  special cei bătrâni și cei foarte tineri nu sunt siguri în asemenea case: dezvoltarea lor armonioasă în casele capitaliste este mai degrabă excepția decât regula”. ”Chiar și când familia nucleara nu presupune un risc direct – violență împotriva femeii, abuzarea sexuala a copiilor, discreditarea minorităților sexuale – modul de reproducere socială în familia privată este prost (…) Nu știm dacă vom putea inventa ceva mai bun decât capitalismul după această molimă și criza ce va urma. Spun doar că, în 2020, dialectica ”familiilor împotriva familiei” se va intensifica”.

Autoarea articolului, Sophie Lewis, este o activistă progresistă care a recunoscut, printre altele, că „avortul este o formă de a ucide și un drept pe care trebuie să-l apărăm”.

În timp ce lumea este concentrată pe lupta cu virusul, activiștii progresiști nu pierd ocazia de a profita, așa cum o arată și scrisoarea deschisă semnată, printre alții, și de europarlamentarul PLUS Dragoș Pâslaru în favoarea legalizării căsătoriilor homosexuale.