ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Yuanul chinezesc va deveni în curând moneda legală în Zimbabwe după ce guvernul de la Beijing a confirmat că va anula datoria de 40 de milioane de dolari a statului african.

Zimbabwe nu mai are monedă proprie după ce și-a abandonat dolarul, în 2009, "ucis" de o superinflație, iar in ultimii ani a folosit monede străine precum dolarul american sau randul sud-african, lira sterlină și euro. Guvernul din
 
Zimbabwe a generat acest haos al hiperinflației după ce a confiscat pământurile populației albe pentru a le redistribui fermierilor săraci de culoare. Yuanul făcea și el parte din acest sistem, dar utilizarea sa va fi de-acum validată pentru tranzacțiile în administrația publică, scrie NouvelObservateur.

Ministrul de Finanțe din Zimbabwe a declarat că, de acum, turiștii chinezi vor putea plăti pentru servicii în yuani, iar statul din sud estul Africii va putea folosi moneda pentru a plăti împrumuturile către China.

China este principalul partener comercial al Zimbabwe.