ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daimler ia în considerare construirea primei sale uzine din Rusia, pentru a produce la Moscova automobile Mercedes-Benz, a anuntat un purtător de cuvânt al producatorului auto german, transmit agențiiel de știri.

"Suntem în negocieri cu  executivul rus pentru a verifica dacă sunt îndeplinite cerintele economice pentru producția locală de automobile”,  a declarat purtătorul de cuvânt al Daimler. Acesta nu a dorit să precizeze când ar urma să fie luată o decizie sau câte  automobile ar urma să fie construiască  fabrica din Rusia și nici care ar fi valoarea exactă  investitiei făcute de gigantul auto german, informează Agerpres.

Daimler va cheltui aproximativ 200 milioane de euro la noua fabrica unde vor fi asamblate anual 30.000 vehicole, în special  SUV-uri.

Săptămâna trecută  Association of European Businesses a anunțat că vânzările de autoturisme și vehicule comerciale ușoare au scăzut în Rusia în luna  mai cu 14,5%, la 107,665 unitati, pe fondul problemelor cu care se confruntă economia și al deprecierii rublei, după ce în aprilie livrările auto pe piașa rusă atinseseră cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani.