ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul auto german Daimler a anunțat că în 2019 va inaugura o uzină de asamblare în apropiere de Moscova la care va produce automobile Mercedes Benz.

Este prima investiție anunțată de un mare constructor auto occidental de la introducerea sancțiunilor internaționale vizând Rusia, în urmă cu trei ani.

Daimler a precizat că va investi peste 250 milioane de euro în noua uzină amplasată la 40 de kilometri nord-vest de Moscova, urmând ca primele automobile să iasă de pe liniile de asamblare în 2019.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Comerțului și Industriei din Rusia a informat că la noua uzină vor fi produse peste 20.000 de sedanuri E-class și SUV-uri Mercedes-Benz pe an, în cadrul unui contract de investiții care se va întinde pe o perioadă de nouă ani.

Rusia este supusă unui embargo din 2014, în urma conflictului din Ucraina. Sancțiunile internaționale nu au interzis însă investițiile în sectorul auto.