ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, mii de oameni din Bulgaria au oprit traficul pe autostrăzi și în marile orașe pentru a protesta împotriva scumpirii carburanților, informează Oilprice.com.

Alții au protestat prin alimentarea cu cantități infime de carburant și plata lor cu monezi.

COnform Reuters, protestele au fost declanșate de vestea că Guvernul premierului Borisov plănuiește să crească nivelul asigurării obligatorii pentru mașinile vechi, poluante, care sunt cele mai uzitate de către cetățenii bulgari.

De când prețul petrolului scăzut în 2014, carburanții vânduți în Bulgaria nu au ținut pasul, costul unui litru de benzină scăzând cu mult mai puțin decât în alte țări, dar când prețul barilului a început să crească, așa s-a întâmplat și cu prețul de la pompă.

Chiar dacă în ultimele săptămâni, prețul petrolului a scăzut, nu același lucru s-a întâmplat și cu prețul la pompă din Bulgaria.

Abia acum o săptămână, Lukoil și Shell au început să scadă, timid prețul de la pompă, informează Oilprice.com.

În acest timp, deși România beneficiază de resurse petroliere infinit mai mari decât Bulgaria, creșterea constantă a prețului de la pompă nu pare să afecteze pe nimeni. Astfel, zilele trecute, sute de oameni au stat ore-n șir la coadă la Focșani, pentru a prinde mâncare de la restaurantul McDonalds, ce abia se deschidea în urbea de pe Milcov.

De altfel, pare că românii nu sunt interesați în a protesta pentru lucrurile concrete care le afectează viața de zi cu zi în niciun fel.