ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat, în marja unei întâlniri cu președintele francez Emmanuel Macron, că este de părere că statele member UE pot ajunge, până la sfârșitul anului, la un compromis privind o nouă directivă pentru muncitorii detașați, dar i-a sugerat liderului de la Elysee să își revizuiască tonul adoptat față de Polonia și Ungaria, relatează Reuters.

De altfel, el a cerut tuturor Guvernelor UE să coboare tonul confruntării cu Polonia și Ungaria. „Polonia și Ungaria nu sunt numai prietenii noștri, sunt și parte a Uniunii Europene. Le face rău țărilor UE să intre în confruntare directă”, a insistat Borisov.

Premierul polonez Beata Szydlo l-a acuzat vineri pe liderul de la Elysee, Emmanuel Macron, de aroganță și lipsă de experiență, în replică la declarațiile sale privind izolarea Varșoviei.

Anterior, într-o conferință de presă comună cu miniștrii de Externe român și turc, șeful diplomației poloneze  a declarat că Varșovia nu se confruntă cu izolare internațională și l-a acuzat pe președintele francez Emmanuel Macron că nu reușește să urmărească evoluțiile din Europa Centrală.

Declarațiile au venit după ce Emmanuel Macron a criticat vineri, în mod vehement, refuzul polonez de a înăspri directiva cu privire la munca detașată, pe care a catalogat-o drept „o nouă eroare” a Varșoviei care, în opinia președintelui francez, se plasează „la marginea” Europei în „numeroase subiecte”.

Liderul de la Elysee a apreciat că polonezii merită mai mult decât un Guvern care trădează valorile europene.

Premierul polonez Beata Szydlo a declarat joi că Varșovia refuză „până la capăt” o reformă a directivei, pentru că aceasa nu ar fi „în interesul muncitorilor polonezi”.