ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Marea Britanie a decis să iasă din Uniunea Europeană, principalul motiv fiind imigranția,  Huffington Post a publicat un top al celor mai mulți imigranți din Europa.

Pe locul 1 s-a clasat Marea Britanie, statisticile aratând că aproape 4,9 milioane de britanici trăiesc ca imigranți în alte state.

"De fapt, când a fost ultima dată când ați văzut termenul imigrant statisticile arată că aproape 4,9 milioane de britanici trăiesc ca imigranți în alte state, folosit în legătură cu cetățenii din Marea Britanie sau din orice altă țară dezvoltată europeană? Se folosește în schimb termenul de expat, un cuvânt care are cu totul și cu totul alte conotații, dar care în esență înseamnă același lucru", scrie unul dintre contributorii la blogul The Huffington Post.

Potrivit datelor disponibile ONU, Marea Brita­nie este țara europeană cu cei mai mulți cetățeni peste granițe, 4,9 mili­oane de englezi muncind și trăind peste hotarele Regatului. Strict ca număr, Marea Britanie este urmată de Polonia, de unde au plecat 4,4 milioane de locuitori, Ger­mania, cu 4 milioane de locuitori, și România, din care 3,4 milioane de locuitori au decis să plece peste granițe.

Peste 30.000 de britanici primesc ajutoare sociale în alte state UE

Românii și bulgarii au fost puși la zid pentru că au invadat Marea Britaniei, în special pentru sistemul de ajutoare sociale.  The Guardian arată însă că și britanicii procedează cel puțin la fel: peste 30.000 de britanici primesc ajutoare de șomaj în alte state membre UE, cei mai mulți în Germania, Franța și Spania.

Potrivit unei anchete realizată de ziarul The Guardian în urmă cu un an, banii primiți de britanici ca ajutoare sociale din alte țări sunt mai mulți decât cei primiți de imigranții țării respective în Marea Britanie.

Potrivit anchetei, banii primiți de britanici ca ajutoare sociale din alte țări sunt mai mulți decât cei primiți de imigranții țării respective în Marea Britanie. Niciun britanic nu primește ajutor social în România, însă în Polonia doi au reușit acest lucru.

Britanicii care primesc ajutoare de șomaj din Germania sunt de patru ori mai mulți decât germanii care primesc ajutoare de șomaj din Marea Britanie, iar raportul cu irlandezii este de 5 la 1. Raportul este similar și la banii primiți propriu-zis. Astfel, un britanic primește la ajutorul de șomaj în Franța de trei ori mai mulți bani decât primește un francez în UK.

Peste 23.000 de britanici primesc ajutoare de șomaj în Finlanda, Suedia, Danemarca, Belgia, Luxemburg, Germania, Austria, Franța și Irlanda. De aproape trei ori mai puțini, adică puțin peste 8.700 de imigranți din aceste țări se bucură de ajutor de la statul britanic.