În ultima conferință de presă din acest an, președintele Barack Obama a admis că se simte responsabil pentru atrocitățile care au loc în Siria, dar că nu este interesul SUA să intervină militar pentru a le opri.

"Mereu mă simt responsabil", a răspuns Obama, întrebat despre situația din Siria, și în special cea din Alep, în timpul ultimei sale conferințe de presă din acest an la Casa Albă.

Obama a admis de asemenea că nu poate să spună că strategia sa în fața conflictului din Siria ar fi funcționat, notând că prioritatea în evaluarea opțiunilor disponibile a fost să facă ceea ce e "corect" pentru interesele țării sale.
"Nu pot spune să fi avut succes" și "asta este ceva cu care trebuie să merg la culcare în fiecare noapte", a comentat Obama.

Liderul de la Casa Albă a asigurat că ceea ce a făcut de când a început conflictul sirian a fost să ia "cea mai bună direcție" posibilă pentru a încerca să pună capăt acestui război civil, prin sprijinirea opoziției moderate la regim, prin a pune presiune pe toate părțile implicate și prin căutarea de soluții pe căi diplomatice.

"Nu a existat un moment în decursul acestei președinții în care să nu fi simțit nicio responsabilitate" pentru tragediile din Siria și din alte locuri din lume, a afirmat Obama.

Conform președintelui american, responsabilitatea "brutalității" petrecute în Alep trebuie să cadă pe regimul sirian și aliații săi, Rusia și Iran, pe care i-a acuzat că încearcă să ascundă lumii "adevărul" despre ce se întâmplă în acel oraș.

Regimul președintelui sirian, Bashar al Assad, nu poate încerca să-și câștige "legitimitatea" în baza unor masacre, a avertizat Obama, conform Agerpres.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.