ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump l-a grațiat, miercuri, pe fostul său consilier pentru securitate națională Michael Flynn, scrie Breitbart.
 
„Este o mare onoare pentru mine să anunț că generalul Michael T. Flynn a fost grațiat în totalitate. Felicitări @GenFlynn și familiei sale minunate, știu că acum veți avea un Thanksgiving fantastic!”, a scris Trump pe Twitter.

Michael Flynn a pledat în 2017 vinovat de faptul că a mințit FBI cu privire la contactele sale cu ambasadorul rus la Washington Serghei Kisliak.   Ulterior și-a retras pledoaria, pe măsură ce au apărut dovezi care îl dezvinovățeau. 
Întâlnirile secrete ale lui Michael Flynn cu fostul ambasador rus Serghei Kisliak la Washington, în decembrie 2016, înainte de învestirea lui Donald Trump, au reprezentat unul dintre elementele-cheie ale anchetei efectuate de către procurorul special Robert Mueller cu privire la o presupusă complicitate între echipa de campanie a lui Donald Trump și Rusia.

După mai bine de doi ani de anchetă, echipa lui Robert Mueller nu a găsit, însă, vreo probă care să arate existența unei complicități.
 
Când Trump a câștigat alegerile, l-a numit pe Flynn consilierul său pentru securitate națională. Flynn a petrecut tranziția planificând o revizuire a strategiei de securitate națională.
 
Michael Flynn a fost nevoit să demisioneze la doar 22 de zile după ce a devenit consilier,  dar munca sa a continuat să modeleze politicile lui Trump în toată această perioadă.

Trump a denunțat constant ancheta RussiaGate drept o ”vânătoare de vrăjitoare” politică și a subliniat mereu că fostul general de armată și fost director al Agenției de Informații a Apărării (DIA) este un ”om bun”.
 
Presa americană a dezvăluit la începutul anului lista celor care, încă din noaptea victoriei lui Trump, s-au pus în mișcare pentru a-l discredita pe Michael Flynn și Administrația Trump.  În lista obținută de ”The Hill” și ”Politico” apar nume extrem de grele, precum vicepreședintele Joe Biden, fostul șef de personal al Casei Albe Denis McDonough, fostul director al FBI James Comey și fostul director al CIA John Brennan.