ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) a avertizat vineri că actualul aflux de refugiați care vin în Europa, adică aproximativ 8.000 de persoane pe zi, nu se va diminua, informează Reuters. Situația de acum reprezintă doar "vârful aisbergului", atenționează reprezentanții UNHCR, care precizează că, după valul masiv dinspre Siria, ar putea urma un altul dinspre Irak. 

”Nu văd (acest aflux) să se atenueze. Nu îl văd să se oprească. Lasă mai degrabă impresia că este vârful aisbergului”, a afirmat Amin Awad, coordonator regional al UNHCR. 
Totodată, coordonatorul umanitar al ONU în Irak, Dominik Bartsch, a declarat că în această țară, afectată de conflictul armat provocat de gruparea Statul Islamic, circa zece milioane de persoane vor avea nevoie anul acesta de asistență umanitară, circa 3,2 milioane fiind deja populație dislocată, potrivit b1.ro.

În cazul în care trupele irakiene vor lansa o ofensivă pentru recucerirea orașului Mosul, Dominik Bartsch a precizat că ONU se pregătește pentru exodul a circa o jumătate de milion de persoane din localitatea controlată acum de jihadiști.