ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un experiment „discret” a început să se desfășoare în Golful San Francisco: trilioane de particule de aerosoli vor fi pulberizate din avion, cu tunuri speciale, împotriva încălzirii globale.

Iată ce scrie Scientific American despre ceea ce a numit „primul experiment (în SUA) în aer liber pentru a limita încălzirea globală”:

„Coastal Atmospheric Aerosol Research and Engagement sau CAARE folosește pulverizatori special concepuți pentru a răspândi trilioane de particule de sare marină în atmosferă cu scopul de a mări densitatea – și capacitatea reflectorizantă – a norilor marini.

„Experimentul se derulează, atunci când condițiile o permit, deasupra Muzeului Mării, Aerului și Spațiului USS Hornet din Alameda, California și va continua până la sfârșitul lunii mai.”

USS Hornet este un portavion dezafectat transformat în muzeu.

Experimentul, început pe 2 aprilie, se desfășoară într-o discreție aproape totală, pentru a nu provoca proteste ale opiniei publice.

De aceea, doar New York Times și o publicație locală au avut acces la datele oferite oricum cu parcimonie de organizatori.

NYT a „explicat”:

„Ideea interferării cu natura este atât de controversată încât organizatorii testului care a început marți (2 aprilie) au ținut secrete amănuntele, temându-se că criticii ar putea încerca să-i oprească.”

Un experiment similar a fost derulat de Universitatea Harvard în Suedia, beneficiind de finanțare din partea lui Bill Gates.

Articolul din Scientific American notează că există foarte puține informații despre efectele negative pe care le pot avea astfel de experimente și că ele „pot dăuna comunităților și ecosistemelor în moduri neașteptate”.

De pildă, crearea de nori artificiali ar putea reduce producția fermelor agricole sau a crescătoriilor de pește.

Coincidență: într-o perioadă în care spectrul foametei devine tot mai amenințător și se promovează agresiv alternative alimentare precum insectele sau carnea sintetică.

Tot coincidență: Bill Gates este puternic implicat și în domeniul producției cărnii de laborator.

Cert este că o nouă „teorie a conspirației” devine realitate: „Chemtrails”, adică pulverizarea de substanțe din avion, fără știrea și acordul populației.