ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele Trump nu sărbătorește luna iunie drept  „Luna mândriei LGBT”,  cu o proclamație oficială, așa cum a făcut-o în fiecare an predecesorul său, Barack Obama, deși o serie de agenții federale și ale armatei par dornice să continue această tadiție și fac declarații pro-homosexualitate, scrie Lifesitenews.com.

Washington Blade, un ziar pentru homosexuali, scrie că Trump „rupe o tradiție începută sub administrația lui Obama”, refuzând să emită așa numita declarație privind "mândria homosexuală", care i-a deranjat pe conservatori în timpul administratiei trecute la fiecare inceput de iunie. 

Dar, în pofida faptului că Trump nu se opune diferitelor agenții federale și sucursale ale armatei care sărbătoreau iunie ca Luna Mândriei LGBT să o facă, conservatorii îi cer să pună piciorul în prag și să nu le permită organizarea unor manifestări pro gay.  
 
Luna trecută, Comandamentul Medicinei Militare al US Army a trimis un comunicat către „fiecare membru al personalului medical militar” solicitându-i să celebreze Luna LGBT. 
 
Documentul, din care un exemplar a intrat în posesia LifeSiteNews de la o sursă care lucrează în Medicina Militară a US Army, a fost expediat de către șeful Serviciului, General lct. Nadja West. „De-a lungul istoriei, bravii soldați, navigatori, membri ai Marinei, aviatori și membri ai Gărzii de Coastă LGBT au slujit și luptat pentru națiunea noastră. Pregătirea și voința lor au făcut armata noastră mai puternică și națiunea noastră mai sigură”, se arată în comunicat.

Colonelul Ron Crews, directorul executiv al Alianței pentru Libertate Religioasă a Preoților Militari, care se aștepta ca promovarea culturii pro-LGBT din US Army să se mai domolească sub noua administrație, consideră că „până acum nu am văzut nimic din ce am sperat”.

În mai 2011, Obama a emis o declarație prin care luna iunie este recunoscută ca luna persoanelor LGBT (gay, lesbian, bisexual, transgender).

În textul proclamației se arată că „Istoria comunității LGBT este istoria părinților și a fiilor noștri, a mamelor și a fiicelor noastre, a prietenilor și vecinilor noștri care merg mai departe în demersul de a face din țara noastră o Uniune și mai desăvârșită. Este istoria unei lupte de a împlini marea făgăduință americană conform căreia toți oamenii pot trăi cu demnitate și echitate sub aceeași lege."  Obama a reamintit și că este pentru prima oară, în istoria SUA când, în mandatul său, militarii americani gay își pot servi liber țara.  Obama a făcut lucrul acesta în fiecare an petrecut la Casa Albă. 

„În detrimentul familiei, președintele Obama continuă să susțină un stil de viață homosexual prin proclamarea aceasta, an de an", spunea Ashley Horne, analist politic al organizației Focus on the Family. „E clar că o prioritate centrală a acestei administrații este aceea de a susține homosexualitatea în cultura noastră. Nu suntem surprinși de acțiunile președintelui, ci doar le vedem ca pe un nou pas pe care îl face în redefinirea unei căsătorii în afara celei dintre un bărbat și o femeie."