ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Sănătății de la Lisabona a comunicat luni că vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca ar trebui administrat de preferință celor sub 65 de ani, Portugalia fiind cea mai recentă țară care exprimă rezerve față de eficacitatea acestui ser la persoanele mai vârstnice, transmite Reuters și Agerpres. De asemenea, există și o temere privind afectarea persoanelor în vârstă de către vaccin.

Totuși, a spus ministerul, vaccinarea persoanelor de 65 de ani sau peste această vârstă nu ar trebui amânată dacă vaccinul de la AstraZeneca este singurul disponibil.

Portugalia a raportat de la începutul pandemiei 765.414 cazuri de infectare cu noul coronavirus și 14.158 de decese.

Primul lot de vaccinuri AstraZeneca, în cantitate de 42.300 de doze, a sosit duminică.

Portugalia a recepționat până acum doar aproape 390.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech și 19.200 de doze Moderna, a indicat Ministerul Sănătății.

Germania, Franța, Austria și Norvegia au luat decizia de a administra vaccinul Astrazeneca doar persoanelor sub 65 de ani, Polonia l-a limitat la cei sub 60 de ani, iar țări ca Spania și Italia, la persoanele sub 55 de ani.