Somalia a interzis petrecerile de Crăciun și An Nou pentru că sunt împotriva culturii islamice. Măsura a fost luată la câteva zile după ce Sultanatul din Brunei a anunțat același lucru. 

Directorul general al Ministerului pentru Afaceri Religioase din Somalia, Șeicul Mohamed Khayrow, a avertizat că forțele de securitate vor acționa în forță împotriva oricăror manifestări și adunări ce vor avea loc în capitala Mogadishu. 

"Toate petrecerile de Crăciun și Revelion sunt contrare culturii islamice, ceea ce ar dăuna credința comunității musulmane. Nu trebuie să existe niciun fel de activitate în această perioadă", a spus Khayrow.

Șeicul Nur Barun Gurhan, director adjunct al Consiliului Suprem Religios din Somalia, a declarat că evenimentele creștine ar putea provoca atacuri teroriste din partea grupului radical Al Shabaab, conform cotidianului New Vision din Uganda. 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.