Somalia a interzis petrecerile de Crăciun și An Nou pentru că sunt împotriva culturii islamice. Măsura a fost luată la câteva zile după ce Sultanatul din Brunei a anunțat același lucru. 

Directorul general al Ministerului pentru Afaceri Religioase din Somalia, Șeicul Mohamed Khayrow, a avertizat că forțele de securitate vor acționa în forță împotriva oricăror manifestări și adunări ce vor avea loc în capitala Mogadishu. 

"Toate petrecerile de Crăciun și Revelion sunt contrare culturii islamice, ceea ce ar dăuna credința comunității musulmane. Nu trebuie să existe niciun fel de activitate în această perioadă", a spus Khayrow.

Șeicul Nur Barun Gurhan, director adjunct al Consiliului Suprem Religios din Somalia, a declarat că evenimentele creștine ar putea provoca atacuri teroriste din partea grupului radical Al Shabaab, conform cotidianului New Vision din Uganda. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews