ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un al doilea ofițer care a răspuns atacului din 6 ianuarie asupra Capitolului s-a sinucis, potrivit șefului poliției din Washington, D.C. Este al treilea deces în rândul membrilor forțelor de ordine după revolta pro-Trump, anunță Forbes.

Jeffrey Smith, care se număra printre cei 850 de ofițeri MPD care au apărat Capitoliul în fața susținătorilor lui Donald Trump care au asaltat clădirea, a fost găsit mort,  a anunțat șeful poliției.

Detaliile despre moartea lui Smith - inclusiv data - nu au fost încă făcute publice.

Este al treilea deces în rândul poliției, după atacul de la Capitoliu și al doilea provocat de sinucidere. Ofițerul de poliție al Capitoliului, Howard Liebengood, în vârstă de 51 de ani, s-a sinucis la trei zile după asediu, în timp ce colegul său, Brian D. Sicknick, a murit a doua zi după asalt, fiind lovit în cap cu un extinctor.

Sindicatul care reprezintă Poliția Capitolului a declarat într-o scrisoare trimisă miercuri că aproape 140 de ofițeri au fost răniți în timpul atacului din 6 ianuarie. "Avem ofițeri cărora nu li s-au dat căști înainte de atac și care au suferit leziuni cerebrale", a declarat președintele sindicatului, Gus Papathanasiou. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews