Începând cu 1 februarie, părinții din New Jersey vor putea să-și înregistreze copiii ca fiind neutri din punctul de vedere al genului.

Noua legislație va oferi părinților opțiunea de a alege o identitate neutră din punctul de vedere al genului sau non-binară, pe certificatul de naștere al copilului, pe lângă cele în care se bifează „masculin” sau „feminin”, scrie Daily Mail.

Schimbarea legislației va face mai simplă schimbarea certificatelor de naștere pentru transgenderi și non-binari, persoane care vor să-și afirme identitatea de gen.

Deși New Jersey are legi care cere școlilor să trateze fără discriminare elevii care vor să-și schimbe genul, aceștia susțin că încă se confruntă cu agresiuni și hărțuiri.

Trei state și orașul Washington autorizează de asemenea emiterea de permise de conducere pentru al treilea sex. New York-ul a decis, de asemenea,  să introducă  în certificatele de naștere a treia opțiune de gen ”X”, pentru persoanele care se identifică drept non-binare.


Apărătorii transgenderilor au făcut presiuni asupra autorităților pentru a permite modificarea mai ușoară a documentelor de identitate pentru ca ele să corespundă celebrei „identități de gen”. 

Nu se știe însă ce se va întâmpla cu aceste persoane care vor circula pe teritoriul unor state care nu recunosc al treilea sex.

Prima persoană de sex neutru din lume este Norrie May-Welby, în vârstă de 48 de ani. S-a născut bărbat, și-a făcut schimbare de sex, dar nu s-a simțit bine nici în rol de femeie, așa că a decis să fie de gen neutru.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews