ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul de la Kiev s-a transformat din nou în ring de lupte, după ce un membru al coaliției de la guvernare a încercat să îl doboare de pe podium pe prim-ministrul ucrainean, Arseni Iațeniuk.

O nouă încăierare a avut loc vineri în Rada Supremă de la Kiev (parlamentul unicameral) între câțiva deputați din grupul Frontului Popular și ai partidului pro-prezidențial Blocul Petro Poroșenko (BPP), imediat după discursul premierului Arseni Iațeniuk.

Facțiunea politică a lui Iațeniuk din Parlament este în conflict cu un grup politic loial președintelui Poroșenko din cauza nivelului crescut de corupție din țară.

Iațeniuk a insistat, în discursul din Parlament, că Guvernul nu are abilitatea de a instrumenta cazurile de corupție din țară. "Cine pot pune sub acuzare persoanele? Procurorii. Deci, cine e responsabil de aceste cazuri? Biroul Parchetului General. Președintele numește procurorul general", a declarat în plen premierul ucrainean, citat de publicația Kiev Post.

Între timp, vineri, în fața clădirii Parlamentului, peste 1.000 de persoane au scandat demisia Guvernului și a șefului acestuia, Iațeniuk, potrivit presei ruse. Demisia premierului este solicitată și de blocul parlamentar al lui Poroșenko.