ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din sudul statului american California au decretat evacuarea a 82,000 de oameni, după ce un puternic incendiu a izbucnit într-o zonă montană și s-a răspândit rapid pe o suprafață de 6,070 hectare de teren, scrie Reuters.

 Oficialii locali au declarat că aproximativ 700 de pompieri s-au luptat pentru a controla incendiul din zona numită Pasul Cajon, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de incendii care au pârjolit peste 121,000 de hectare de teren în vestul Statelor Unite.

Așa-numitul incendiu Bluecut, care a izbucnit în apropiere de autostrada Interstate 15, principala șosea care face legatura între Las Vegas și Los Angeles, a dus la închiderea parțială a autostrăzii.

Incendiul a determinat autoritățile să treacă la evacuarea locuitorilor comunității Wrightwood, aflată la aproximativ 120 de kilometri est de Los Angeles, a declarat Lynne Tolmachoff, un oficial al Departamentului de Silvicultură din California (Cal Fire).

 În total, aproximativ 82.000 de persoane au primit ordin să-și părăsească locuințele în fața flăcărilor care au distrus un număr necunoscut de clădiri, a mai precizat oficialul.

Guvernatorul statului California, Jerry Brown, a decretat stare de urgență în comitatul San Bernardino din cauza incendiului Bluecut, fapt ce permite agențiilor statale să vină în sprijinul autorităților locale.