ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 3000 de migranți au fugit luni seară din tabăra Moria de pe insula Lesbos din cauza unui incendiu.

Indiciile găsite la fața locului au dereminat poliția locală să ia în calcul varianta ca focul să fi fost pus intenționat.

Incidentul se petrece în perioada în care este pregătită a 71-a Sesiune a Adunării Generale a ONU, unde se va discuta problema refugiaților.

Niciodată până în prezent nu a fost necesară o evacuare a unui număr așa mare de oameni, deși nu este pentru prima dată când izbucnesc incendii în taberele suprapopulate. Astfel, înainte izbucnirii incendiului, pe insula Lesbos se aflau 5.650 de refugiați și migranți, instalați pe 3.500 de locuri de cazare, conform statisticilor prezentate luni de guvernul grec, potrivit The Telegraph.

O sursă din cadrul poliției a relatat presei faptul că nu are nici un dubiu" în legătură cu faptul că incendiul a fost declanșat intenționat.

Majoritatea sunt blocați pe insulă după intrarea în vigoare, la 20 martie, a acordului dintre UE și Ankara care prevede trimiterea sistematică în Turcia a celor sosiți după această dată.

Cei mai mulți au solicitat azil și așteaptă în Lesbos rezultatul demersului lor, care poate dura luni întregi.
În prezent, în Grecia se află peste 60.000 de migranți și refugiați, potrivit datelor oficiale, iar cei mai mulți dintre ei își doresc să ajungă în Germania.