ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Incendiul din Clubul Colectiv produs vineri seară în timpul unui concert rock este cel mai grav incident de acest fel produs în lume în ultimii 2 ani. 

În ultimii 15 ani, peste 1000 de oameni şi-au pierdut viaţa în incendii provocate în cluburi de noapte.

27 ianuarie 2013. Oraşul Santa Maria din sudul Braziliei era în stare de şoc. Un incendiu provocat de efectele pirotehnice folosite de o formaţie rock într-un club de noapte se solda cu 242 de morţi şi 630 de răniţi. A fost al doilea incendiu din istoria ţării, din punct de vedere al gravităţii. Victimele aveau între 18 şi 30 de ani, mulţi erau studenţi care participau la un bal al bobocilor. Multe victime au fost călcate în picioare în busculada produsă după izbucnirea incendiului - clubul Kiss avea o singură ieşire. Doi dintre patronii localului şi 2 membri ai formaţiei rock au fost acuzaţi de omucidere. 

În 2013, în Statele Unite, tot la un concert rock, materialele pirotehnice transformau în scrum clubul Station din Rhode Island. Bilanţul: 100 de morţi şi 230 de răniţi. Managerul formaţiei, cel care a aprins artificiile, a pledat vinovat pentru ucidere din culpă, relateaza tvr.ro.

Artificiile sau materialele pirotehnice au fost cauza celor mai multe incendii produse în cluburile de noapte. În Argentina au murit 194 de oameni, în Tailanda 66, iar în Rusia, la Perm, 156, după ce artificiile folosite la o petrecere au aprins tavanul şi materialele textile cu care erau acoperiţi pereţii.

Numai în ultimii 15 ani, în cluburile de noapte din lume au murit peste 1140 de oameni.