ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie a fost arestată în SUA pentru mai multe acuzații, inclusiv fraudă electorală, vot ilegal, asistență ilegală a persoanelor care votează prin poștă și deținere ilegală de vot oficial, scrie presa americană.

Fiecare acuzație constituie o infracțiune conform Codului Electoral din Texas. Și poate fi condamnată la 20 de ani de închisoare.

Procurorul general din Texas, Ken Paxton, a anunțat miercuri că Rachel Rodriguez a fost arestată ca urmare a unei investigații după ce o anchetă video a celor de la Project Veritas a fost difuzată în toamna anului trecut, demonstrând participarea femeii la strângerea și vinderea a mii de voturi până la alegerile din 2020.

Rodriguez este auzită spunând în videoclip cum spune că ceea ce făcea este ilegal și că ar putea merge la închisoare pentru asta.

„Mulți continuă să susțină că nu există fraudă electorală. Am știut întotdeauna că o astfel de afirmație este falsă și astăzi avem dovezi suplimentare. Aceasta este o victorie pentru integritatea alegerilor și un semnal puternic că oricine încearcă să fraudeze poporul din Texas sau să submineze integritatea alegerilor va fi adus în fața justiției”, a declarat procurorul general Paxton. „Acțiunea șocantă și flagrant ilegală documentată de Proiectul Veritas demonstrează o formă de fraudă electorală pe care biroul meu o anchetează”, a mai spus acesta.