ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Distrugătorul ”Moscova”, nava amiral a Flotei ruse la Marea Neagră, a plecat joi de la baza Sevastopol către Marea Mediterană, unde va participa la exercițiile navale comune ruso-chineze.

La primele manevre de acest fel desfășurate de Rusia și China în Marea Mediterană vor participa, în total, circa zece nave de război din ambele țări. Programul de aplicații, intitulat 'Interacțiune — 2015', se va desfășura în perioada 17-21 mai, transmite EFE, preluată de Agerpres.

”Prezența Chinei în această parte a lumii este un fenomen nou în relațiile internaționale, determinat de nivelul ridicat de asociere strategică la care au ajuns în ultima vreme Rusia și China”, a declarat fostul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, Andrei Kokoșin, în prezent decan al Facultății de Politică Internațională a Universității din Moscova. În opinia sa, prin participarea la aceste exerciții, China își arată sprijinul politico-militar față de Rusia, într-un moment în care relațiile acesteia din urmă cu statele occidentale traversează o perioadă dificilă ca urmare a crizei din Ucraina.