ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Studenții de la Universitatea Harvard solicită revocarea diplomelor senatorului republican Ted Cruz și ale altor persoane care au contestat rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020 alături de Donald Trump, potrivit Foxbusiness.

În ultimele zile, la Universitatea Harvard a început să circule o petiție în care se cere anularea diplomelor unor absolvenți precum Cruz (R-Texas), reprezentantul SUA Dan Crenshaw (R-Texas) și secretarul de presă de la Casa Albă, Kayleigh McEnany.
 
Petiționarii afirmă în demersul lor, că prin susținerea acuzațiilor președintelui Donald Trump conform cărora victoria electorală a democratului Joe Biden a fost urmare a unei imense fraude electorale, absolvenții de la Harvard au contribuit la crearea unei „răscoale a supremației albe” în Capitoliul SUA.

Aceștia sunt descriși drept „actori violenți” care trebuie făcuți răspunzători pentru presupusele lor acțiuni, se arată în petiție.

De asemenea, petiționarii afirmă că o diplomă obținută la Harvard este „un privilegiu, nu un drept” și, prin urmare, nimeni nu are dreptul să-și păstreze această diplomă dacă încalcă anumite legi și norme sociale. Aceștia au făcut referire la decizia Universității Harvard din 2010 de a revoca diploma unui spion rus, Andrey Bezrukov, ca un precedent pentru revocarea diplomelor susținătorilor lui Trump.

Harvard a anunțat deja zilele trecute că o va elimina pe republicana Elise Stefanik din Comitetul consultativ superior al Institutului de Politică de la Harvard ca urmare a votului ei împotriva certificării alegerilor din 2020. „Stefanik a făcut afirmații publice cu privire la frauda electorală în alegerile prezidențiale din noiembrie, care nu au niciun temei legal. De asemenea, ea a făcut declarații publice despre acțiunile în justiție legate de alegeri, care sunt incorecte. Mai mult, aceste afirmații nu reflectă dezacordurile politice, ci se bazează pe fundamentele procesului electoral prin care sunt aleși liderii acestei țări”, se spune în anunțul Comitetului.