ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consorţiul format din compania germană Fraport şi Slentel, o divizie a grupului elen Copelouzos, va finaliza în curând preluarea în concesiune pe cel puţin 40 de ani a 14 aeroporturi din Grecia, după ce aprobarea celui de-al treilea pachet de ajutor financiar pentru Atena a deblocat privatizările.
 
Odată cu aprobarea pachetului financiar pentru Grecia, privatizările de active ale statului sunt aşteptate să fie reluate. În acest context, Fraport şi Slentel vor încheia în curând concesionarea a 14 aeroporturi regionale, scrie cotidianul elen Kathimerini, preluat de portalul GreekReporter, informează Antena3.ro.
 
Cele 14 aeroporturi se află în Aktion, Chania, Corfu, Kavala, Kefalonia, Kos, Mytilene, Mykonos, Rodos, Samos, Santorini, Skiathos, Salonic şi Zakynthos, cele mai multe dintre acestea fiind destinaţii turistice cunoscute. 

Miniştrii Finanţelor ai statelor din zona euro au aprobat, vineri seară, cel de-al treilea program de asistenţă financiară pentru Grecia, care trebuie să adopte o serie de reforme macroeconomice, în sensul creşterii taxelor şi reducerii deficitului bugetar, pentru a obţine ajutorul de 86 de miliarde de euro.