ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția irlandeză amenință un preot catolic cu urmărirea penală din cauza refuzului său de a trimitea acasă oamenii veniți să participe la Liturghie, informează LifesiteNews.

Conform măsurilor privind combaterea pandemiei, guvernul irlandez interzice în mod expres adunările din „motive religioase sau de altă natură” și amenință preoții cu o amendă de 2.500 de euro și / sau șase luni de închisoare dacă încearcă să oficieze slujbe. Legea adoptată de autorități este parte a blocării de nivel 5 aplicată în prezent în toată țara.

Preotul catolic P.J. Hughes de declarat: „Cineva m-a reclamat” la episcopul local și la  autoritățile civile. Superiorul lui Hughes, episcopul Francis Duffy, l-a contactat pe preot săptămâna trecută după ce a primit o plângere de la un enoriaș că ar fi oficiat slujbe, la care au fost prezenți enoriași. Duffy i-ar fi spus preotului Hughes că se află pe „un teritoriu periculos”.

„Am continuat să țin Liturghia pentru că eu consider că este dreptul nostru constituțional de a ne practica religia” și adugat că atunci când membrii congregației sale ajung la biserică, „nu îi alungă”.

El a menționat că biserica a luat toate măsurile cerute de guvern în fața COVID-19, iar oamenii din biserică vin acolo „doar să se roage și să plece acasă”.

Hughes a provocat poliția, făcând apel la dreptul constituțional de a practica liber religia.

Legea care interzice slujbele publice sunt o încălcare directă a articolului 44 din Constituția irlandeză, care prevede că „Statul recunoaște că închinarea publică este un omagiu care se datorează Dumnezeului Atotputernic. Va ține Numele Său cu respect și va respecta și onora religia. Libertatea conștiinței, profesia și practica liberă a religiei sunt, supuse ordinii și moralității publice, garantate fiecărui cetățean ”.